Ziua Cooperării Europene 2018

În mod tradițional sărbătorim cu bucurie Ziua Cooperării Europene, un eveniment organizat în luna septembrie de către programele Interreg pe tot cuprinsul Europei pentru a celebra cooperarea la granițele interne și externe ale Uniunii Europene. Dacă în anii precedenți am avut onoarea să aducem acest eveniment festiv atât în România la Timișoara, Reșița, Dr.Tr. Severin, cât și în Serbia la Vârșeț, Veliko Gradiște și Kikinda, anul acesta românii și sârbii se întâlnesc la Oravița.

În 2018, pentru a sărbători Ziua Cooperării Europene în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, propunem organizarea unor activități de revalorificare a parcurilor urbane și de conștientizare a populației din zona transfrontalieră româno-sârbă cu privire la importanța mediului înconjurător pentru generațiile următoare.

Joi, 20 septembrie 2018, de la ora 11.00, la Oravița, în jud. Caraș-Severin, români și sârbi se întâlnesc în parcul din Str. Zona Gării nr. 5 pentru a planta 34 de copaci, simbolizând succesul și trăinicia parteneriatelor româno-sârbe și a celor 34 de proiecte transfrontaliere din cadrul primului apel al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Cu ocazia Zilei Cooperării Europene dorim să-i invităm pe locuitorii Oraviței, dar și din zona transfrontalieră româno-sârbă, să fie alături de noi la un eveniment care evidențiază importanța spațiului verde pentru calitatea vieții noastre.
Copiii prezenți la eveniment vor avea ocazia să coloreze asfaltul parcului, fiind răsplătiți pentru efortul lor cu dulciuri și cadouri simbolice.

Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare derulată în țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care dorește să promoveze în mod inedit colaborarea dintre comunitățile locale din zonele de graniță.

Ziua Cooperării Europene este organizată în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, de către Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, în parteneriat cu Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România) și Autoritatea Națională (Ministerul Integrării Europene din Serbia) ale Programului, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și Primăriei Oravița.

Mai multe detalii legate de evenimentul desfășurat la nivel european pot fi accesate prin http://www.ecday.eu/

Mai multe informații legate de Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia pot fi accesate prin www.romania-serbia.net

LOCATIE

print